QUÈ ÉS K-LIDOSCOPI

K-lidoscopi és una associació cultural i apolítica sense ànim de lucre que naix l’any 2011 davant la falta d’una programació cultural estable a la ciutat de Cullera. En estos moments, K-lidoscopi està formada per 55 membres, la majoria d’ells de Cullera però també d’altres naturals de les localitats de Sueca i Tavernes de la Valldigna.

OBJECTIUS DE K-LIDOSCOPI

 • Recolzar la cultura en tots els seus àmbits i vessants.
 • Promoure iniciatives culturals que afavoreixquen la formació i l’aprenentatge de xiquets, joves i adults.
 • Gestionar i impulsar diferents activitats culturals dins del món del teatre, la literatura, les arts plàstiques, els audiovisuals, la música, la dansa…
 • Promoure totes aquelles iniciatives culturals que, per falta d’una associació específica, no troben el recolzament necessari per a la seua promoció i desenvolupament.
 • En definitiva: crear un grup, cada vegada més nombrós, d’espectadors que demanden cultura a la nostra ciutat.

ACTIVITATS REALITZADES

En tan sols 6 anys de vida, K-lidoscopi ha posat en marxa les següents activitats amb un carácter destacat de continuitat:

 • Exposicions Multidisciplinars

Exposicions amb diferent temática i amb un caràcter itinerant. Han estat presents a Sueca, Tavernes de la Valldigna, Corbera, Almussafes i, como no, Cullera.

 • Festival de Curtmetratges

Amb la projecció dels curtmetratges més prestigiosos a nivel nacional i amb la presència de destacades figures del món del cine com Montxo Armendáriz, Mariano Barroso, Gracia Querejeta o Daniel Calparsoro.

 • Fira Literària i Musical

Amb la presència d’autors, cantautors i amb la presentació dels títols més destacats de la literatura valenciana del moment.

 • Exposició Outsider

Una exposició d’obres creades per artistes que treballen fora del món de l’art comercial. Totes elles realitzades per usuaris del Centre Ocupacional Mare de Déu del Castell de Cullera, des d’on, entre altres coses, s’intenta apostar per projectes on les persones amb discapacitat o, millor dit, amb diferents capacitats, siguen generadores de valor per a si mateixes i per a la comunitat en la qual viuen.

 • Metro-Teatre

Una ruta inèdita i original creada per a dinamitzar el Barri del Pou de Cullera amb la representació de 8 espectacles de Microteatre ubicats en espais no convencionals com terrases, cases particulars, el refugi antiaeri, la Torre de la Reina Mora, places i l’esglèsia de Santa Ana.

 • Festival de Teatre

Coordinat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cullera, K-lidoscopi organitza esta activitat anual al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura de Cullera per conèixer la realitat semi professional de l’escena.

Juntament, amb estes activitats, K-lisdoscopi ha dut a terme altres projectes com:

-Cursos monogràfics (fotografia, titelles, teatre, maquillatge…)
-Representacions Teatrals
-Cicles de Lectura
-Cine-Fòrum
-Conferències (vestuari, pintura, sociologia…)
-Concerts i actuacions musicals

En resum, K-lidoscopi ha posat en marxa, en tan sols 6 anys, més de 90 activitats culturals a la ciutat de Cullera amb una clara projecció exterior.